Strengen Brygge

21. – 22. juni 2019

Peter Nordberg

Peter Nordberg spiller 22. juni, 2019 klokka 18:00 på Strengen Brygge.


Peter Nordberg kommer tilbake til Viser Ved Kanalen allerede i år, og vi gleder oss til flere minnerike stunder med han! Hans nyeste album, Om Man Inte Är Här, som kom 29. april i fjor, legger en fersk nyanse til Peters musikalske pallett – et mer elektronisk sound, der synther og handclaps for en stor del overtar for akustisk gitar. Den digitale storbyen Stockholm er en allestedsnærværende kulisse, samtidig som varmen fra krogarna der Vreeswijk og Bellman holdt hoff fortsatt er hjertelig til stede.

Stockholmeren Peter Nordberg var bare 19 år da han signerte sin første platekontrakt, for sikkerhets skyld i Italia, men det er først og fremst i Norge han har gjort suksess. Solodebuten Tiden Visar Vägen kom ut på Stavangerselskapet Skarv i 1999 og har blitt fulgt av ytterligere to album og en EP under eget navn, samt tre plater sammen med tidligere Vamp-vokalist Vidar Johnsen.

Samarbeidet med Vidar resulterte i både gull og platina-plater, spellemannspris-nominasjon og et utall radio-hits. Duoen Johnsen / Nordberg har etablert et godt live-navn gjennom mange år med trofast og hyppig turnering. Sommeren 2012 spilte de support for The Eagles på Viking Stadion i Stavanger, foran 20 000 mennesker.

Med årene har hjemlengselen meldt seg for Peter Nordberg, og de siste årene har han turnert på begge sidene av kjølen . Høsten 2012 slapp han albumet Här I Nord, både i Norge og Sverige. Plata, og den påfølgende turnéen, ble varmt mottatt i begge land. Siden da har Nordberg sluppet et antall singler og også tatt med sin særpregede blanding av perkussiv singer / songwriter-tradisjon og moderne skandinavisk folk til klubb- og festival-spillinger i USA.

Nordberg er opptatt av kjærligheten. Hvem er vel ikke det? Det er lett å høre hvordan han synger seg under huden på lytterne, og blir der. Det virker så ekte, og da er det verdt å høre på. Han gav en intim og personlig konsertopplevelse. Slik en poet skal gjøre. – Tommy Rustad, Tidens Krav

http://www.peternordberg.com/

Artister

    Sponsorer

    Sponsorer